Home Nyheder Endnu et milliardunderskud i SAS

Endnu et milliardunderskud i SAS

0
SHARE

Flyselskabets halvårsomsætning viste et fald på 12,1% i forhold til samme periode sidste år og nåede op på 23,5 milliarder svenske kroner. Faldet i passagertallet blev 16,4% og landede på 12,1 millioner, skriver business.dk.

 

Faldet i 2. kvartal var på 17,1% passagerer og 15,2% i omsætning. Alligevel er regnskabet knap så slemt som ventet af flertallet af analytikere, hvilket også straks fra morgenstunden medførte en kursstigning på godt 8% på børsen i København.

 

Det dårlige resultat får SAS til at lancere et nyt spareprogram på 2 milliarder svenske kroner, hvilket vil medføre yderligere 1000-1500 fyringer.  I forvejen skal der ifølge Core SAS fyres 3000, hvoraf 1227 allerede er fratrådt.

 

Personalet skal ifølge ledelsen desuden acceptere en lønnedgang på mellem 10 og 20%. Samtidig antydes det, at koncernledelsen er indstillet på at benytte mere svensk personale på flyvninger fra Norge og Danmark, fordi det svenske personale p.t. er ’billigst i drift’.

 

Transportministeren og finansministeren har inviteret de berørte fagforeninger til møde efter det blev klart, at der skal ske yderligere fyringer. SAS formand Fritz Schur vil også deltage i mødet, som fagforeningerne har bedt om på grund af den vanskelige situation.

 

Skrevet af Flemming Juul