Home Nyheder Endnu en verdensarv i Tyskland

Endnu en verdensarv i Tyskland

0
SHARE

Bjergparken Wilhelmshöhe KasselMed Wilhelmshöhe har Unescos Verdensarvskomite optaget Europas største bjergpark i rækken af særligt bevaringsværdige kultur- og naturarvssteder.

Til parkens talrige seværdigheder hører blandt andet vandspillene, slottet Wilhelmshöhe, ruinen af Löwenburg og Herkulesstatuen, der er byen Kassels vartegn. Hermed kan Tyskland byde på 38 Unesco-verdensarvssteder.

Med lægemiddelbogen, Arzneibuch, fra klostret i Lorsch og himmelskiven fra Nebra optog Unesco allerede i sidste uge yderligere to tyske kulturgenstande på listen over sin verdensdokumentarv, som blev oprettet i 1992 for at beskytte historisk betydningsfulde dokumenter fra at gå i glemmebogen. Desuden blev to vigtige politiske skrifter optaget i registret: Det kommunistiske Manifest og første bind af Das Kapital af Karl Marx som tysk-hollandsk bidrag og forfatningsdokumentet ’Den gyldne Bulle’ fra 1356 som tysk-østrigsk bidrag. Tyskland er nu repræsenteret med 17 bidrag på Unescos verdensdokumentliste.

”Sammen med verdensdokumentarven udgør Unescos verdenskultur- og verdensnaturarvssteder en vigtig bestanddel af den tyske kulturturisme og bidrager i væsentlig grad til Tysklands image som en attraktiv kulturdestination“, siger Petra Hedorfer, CEO for Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT). Tyskland lå i 2012 ifølge IPK International på førstepladsen over europæernes kulturrejsemål.

Under temaet ’Unesco Verdensarv – Bæredygtig kultur- og naturturisme’ har DZT udpeget årets tema i 2014 og sætter dermed fokus på stederne i sit internationale salgs- og marketingarbejde.