Home Nyheder Endeligt OK fra EU

Endeligt OK fra EU

0
SHARE

Efter langtrsakte forhandlinger og tilpasninger har EU-Kommisionen godkendt aftalen under forudsætning af, at Lufthansa lever op til en lang række betingelsen omkring konkurrencesituationen, som kommisionen har fastlagt.

 

Kommisionen har siden starten af juli været i gang med en dybtgående analyse af den fremtidge konkurrencesituation på flere strækninger, som de to selskaer beflyver, og hvor kommisionen kunne frygte reduceret konkurence og stigende priser.

 

Det gælder strækningerne Wien-Frankfurt, Wien-München, Wien-Stuttgart, Wien-Köln og Wien-Bruxelles, hvor Lufthansa har accepteret åbne og ligeværdige muligheder for eventuelt konkurrerende selskaber.

 

Ud over de konkurrencemæssige tilpasninger har kommisionen også accepteret en statsstøtte fra den østrigske regering på 500 millioner Euro, som blev ydet for at holde Austrian flyvende, mens forhandlingerne med Lufthansa foregik.

 

Lufthansa er Tysklands største flyselskab med hubs i Frankfurt og München. Desuden kontrollerer virksomheden Swiss, Air Dolomiti, Eurowings og Germanwings og har fornylig overtaget British Midland og SN Brussels Airlines.

 

Austrian Airlines er det største østrigske flyselskab med datterselskaberne Lauda Air og Tyrolean Airways.

Skrevet af Flemming Juul