Home Nyheder Ekstra 400 mio. kr. fra hovedstadens turister

Ekstra 400 mio. kr. fra hovedstadens turister

0
SHARE

københavn-turisme-turistI København har væksten i turisme i første halvår været så stor, at omsætningen beregnes til at være over 400 millioner kroner større end i samme periode sidste år.

Ifølge Danmarks Statistik var antallet af overnatninger på hoteller mm. i hovedstadsregionen i perioden ca. 8% højere end i første halvdel af sidste år. Det svarer til næsten 300.000 overnatninger.

Ved at gange det gennemsnitlige døgnforbrug for storbyturister i København med antallet af ekstra overnatninger, betyder fremgangen mere end 400 millioner kroner.

Ifølge de seneste opgørelser udgør den samlede årlige omsætning af turismen i Region Hovedstaden 38,1 milliarder kroner, hvilket svarer til ca. 44.000 årsværk, skriver avisen.dk.

Hovedparten af overnatningerne er internationale. De største markeder er fortsat Sverige, Storbritannien, Norge, USA og Tyskland. Med hensyn til vækst er det indtil videre særligt Storbritannien, USA og Kina, der viser fremgang.

Sidste år endte det samlede overnatningstal i Region Hovedstaden på ca. 9,1 millioner. Det var en fremgang på 6.5% i forhold til 2013.