Home Nyheder Efterårsferien koster 8.300 kroner

Efterårsferien koster 8.300 kroner

0
SHARE

ferie apolliHundredtusindvis af danskere er på efterårsferie. Flest tager på storbyferie. Dernæst følger éndagsture, sommerhusferie, kør-selv-ferie, charterrejse samt privat overnatning hos familie og venner.

I gennemsnit koster ferien 8.300 kroner pr. husstand, hvoraf 21% siger, at de har færre penge til ferien end sidste år, viser nye tal fra Deloitte.

”Efterårsferien er familiernes ferie. Derfor er der også mange, der prioriterer at komme væk fra hverdagen og være sammen med hinanden uanset om man skal en tur i sommerhuset eller på en større udlandsrejse. Det handler om at være sammen og skabe oplevelser”, siger forbrugerekspert i Deloitte, Peter Mølkjær.

Knap 10% tager i år på storbyferie, der dermed er den mest populære ferieform i efteråret.

”I sommerferien er det kør-selv-ferie og sommerhusferie, der trækker i flest danskere, men i efterårsferien, er det tydeligvis storbyerne, der lokker”.

De rejsende familier planlægger i gennemsnit at hive 8.300 kroner op af lommen, der skal dække udgifter til transport og aktiviteter. Mange har planlagt at bruge langt større beløb.

”Gennemsnittet dækker over en bred gruppe, hvoraf nogle holder en meget billig ferie, mens andre virkelig giver den gas. Ser vi på Top 10%, lyder regningen på cirka 20.000 kr. pr. husstand. Nogle ganske få er helt oppe at runde 100.000 kr.”, siger Peter Mølkjær.

I den anden ende er der danskere, der vælger helt at droppe særlige aktiviteter. I undersøgelsen siger 17%, at de skal holde ferie derhjemme, mens 38% ikke holder ferie.

Ud over storbyferie, charterrejse og kør-selv-ferie tager danskerne på campingferie, aktivferie, rundrejser, krydstogt, gourmetferier, wellness-ophold og højskole.