Home Nyheder Turistdirektør får eftertragtet turismepris

Turistdirektør får eftertragtet turismepris

0
SHARE

Det var sjette gang at Foreningen Danske Rejseskribenter uddelte sin turismepris, der be-står af en statuette af kongeligt porcelæn af Den lille Havfrue, specielt designet og med inskription.

Prisen tildeles en person, der har gjort noget særligt for danskernes ferie i eget land, og formanden for Danske Rejseskribenter, redaktør Ejvind Olesen, motiverede valget af Jørgen Hansen med hans mangeårige indsats i dansk turisme og helt specielt hans indsats i forbindelse med tilblivelsen af Danmarks turistrute for bilister, Marguerit-ruten.

Marguerit-ruten har i april 2006 15-års fødselsdag, og som direktør i det daværende Turismens Fællesråd var Jørgen Hansen en af idémagerne bag ruten og havde desuden den opgave at føre ideen ud i livet.

Det medførte bl.a. langstrakte forhandlinger om rutens forløb med de 13 involverede amter og de mere end 100 kommuner, som Marguerit-ruten passerer på sin 3.700 km lange vej rundt i landet, hvor den ad naturskønne veje fører til Danmarks 100 største, internationale seværdigheder.

Skrevet af