Home Nyheder FlyNordic sælges til Norwegian

FlyNordic sælges til Norwegian

0
SHARE


Det norske lavprisselskab Norwegian Air Shuttle har købt 100 % af det svenske lavprisselskab FlyNordic, som hidtil har været ejet af Finnair. Dermed overhaler det norske lavprisflyselskab formentlig Sterling som Skandinaviens største. Norwegian transporterede sidste år 5,1 mio. passagerer, mens FlyNordics passagervolumen var 1,2 mio. rejsende.

Norwegians topchef, Björn Koos, siger i en kommentar til købet, at Norwegian med opkøbet af den svenske konkurrent kommer til at styrke sin position i Norden såvel som i Europa. Stockholm bliver ny hovedbase for det norske lavprisselskab, og Koos regner med en kraftig ekspansion i hele skandinavien i de kommende år.

I forbindelse med salget har Finnair, som delvis betaling for sit lavprisselskab, fået aktier og aktieoptioner i Norwegian Air Shuttle, og den finske carrier, er således blevet storaktionær i Norwegian med over fem pct. af aktierne i det fusionrede lavprisselskab. Hvis Finnair udnytter alle sine optioner i Norwegian, kan ejerandelen endda komme helt op på 10 %.

De to flyselskaber har også aftalt at udbygge deres samarbejde, således at Norwegians skandinaviske trafikprogram bliver integreret med Finnairs voksende rutenet på Asien. Dermed vil de to selskaber også søge at øge deres andel i det voksende marked for asiatiske rejsende, der vil på rundtur i Norden.

”Samarbejdet giver gensidige fordele. Norwegian skal føde passagerer fra de forskellige dele af Skandinavien, og det betyder at vi ikke selv behøver at have et så fintmasket rutenet i Norden” siger Finnair-chefen Jukka Hienonen.

(opdateres)

Skrevet af