Home Nyheder EasyJet klar med EU-base efter Brexit

EasyJet klar med EU-base efter Brexit

2
SHARE

EasyJet vil informere om, hvilket land, der skal være hjemsted for det britiske lavprisselskabs nye hovedkontor i løbet af april.

Ifølge Sky News vil easyJet i løbet af få uger oplyse, i hvilket af de tilbageværende 27 EU-lande, flyselskabet vil søge en nyt operatørcertifikat (AOC), som gør det muligt for selskabet at fortsætte sine flyvninger mellem to EU-medlemslande.

Sky News redaktør Mark Kleinman: “Beslutningen vil effektivt medføre etableringen af et nyt administrativt hovedkontor for easyJet, selv om flyselskabet ikke har planer om fysisk at flytte sin stab på 1.000 medarbejdere, der arbejder i selskabets operative hovedkvarter i Luton Airport.”

easyJet har angiveligt brugt ni måneder på at evaluere fordele og ulemper i hvert af de 27 EU-lande med hensyn til at opnå et operatørcertifikat, og kilder oplyser ifølge Sky News, at lande som Østrig, Malta og Portugal er blandt de udvalgte. EasyJet har ikke ønsket at kommentere.

2 COMMENTS

  1. Hi hi
    SAS flygter til England og de britiske flyselskaber flygter til EU… det er sgu en mærkelig verden vi lever i… men mon ikke den britiske og spanske bases hovedopgave er at lægge pres på SASs ansatte… så det er nok lige så stort et bluff nummer som da SAS var ved at lukke i 2012…

  2. SAS flygter ikke til England, Simon. Du bliver nødt til at sondre mellem et AOC og et hovedkvarter.

    Sas opretter en base i London og Malaga, men SAS vil have et AOC i Irland. Det samme er planen for Easyjet – de mangler blot at offentliggøre at de vil flytte deres AOC til Irland, fordi det er billigere, og indenfor EU.

    En af forskellene på Easyjet og SAS er, at Easyjet ikke vil få nogen fordel (besparelse) af at flytte deres hovedkvarter fra England og til et EU-land, hvorimod SAS vil få store driftøkonomiske fordele af at flytte deres hovedkvarter fra Stockholm og til England, eller Irland, fordi lønningerne er væsentligt lavere i de to lande.

Comments are closed.