Home Nyheder easyJet hårdt ramt af valutatab efter Brexit

easyJet hårdt ramt af valutatab efter Brexit

0
SHARE

easyjetValutaomkostningerne er steget med 35 millioner pund siden Brexit-afstemningen og selskabet regner nu med, at årets overskud bliver 28% lavere end sidste år. Aktien faldt 6,8% på Londons børs.

Årets overskud før skat forventes nu at lande mellem 490 og 495 millioner pund efter et år præget af terrorangreb og den britiske folkeafstemning om at forlade EU. Det er godt 28% lavere end sidste år og lavere end det forventede overskud på 516 millioner pund som analytikerne forventede ifølge Bloomberg.

Det svage pund sænker briternes rejselyst. easyJet har desuden omkostningsstrukturen imod sig. Mens selskabet skal betale mere for brændstof, som er prissat i dollars, har easyJet sine øvrige omkostninger i Euro. Pundet har fortsat sit fald i forhold til begge valutaer.

Totalt forventer selskabet nu, at valutatabet for året vil stige til 90 millioner pund. Det er 35 millioner mere end forventet før folkeafstemningen.

Samtidig med Brexit må easyJet desuden finde en ny base i Europa for at kunne opretholde de flyruter, som kræver en EU-licens.