Home Nyheder easyJet dropper København-London

easyJet dropper København-London

0
SHARE

easyJet-250-Airbus-fly-lufthavn-800x477Siden Ryanair i 2015 indledte sine flyvninger til Københavns Lufthavn, med blandt andet en rute til London Luton, har der været markant vækst i passagertallet mellem København og London.

Med op til 29 daglige afgange på hverdage, har det været tydelig overkapacitet i markedet. Det er bl.a. kommet til udtryk gennem rekordlave billetpriser, skriver cphtraveller.dk.

Nu har easyJet fået nok og lukker sin rute mellem London Luton og København, hvor selskabet flyver fire gange dagligt. Herudover reducerer selskabet kapaciteten på ruten mellem London Gatwick og København.

I dag flyver fire selskaber direkte mellem København og London. Det er British Airways og SAS, der begge flyver til London Heathrow med seks daglige afgange, Norwegian til London Gatwick med fem daglige fly, samt de to lavpriskonkurrenter easyJet og Ryanair, der har fire fly hver dag mellem København og Luton.

Rundt i Europa er der lignende eksempler. easyJet har været eneste lavprisselskab på ruterne mellem Bruxelles og Berlin samt Milano, men har mødt massiv konkurrence fra Ryanair på begge ruter. Her gentager historien fra København sig, og fra foråret trækker easyJet sig fra ruterne, hvorefter Ryanair også her står som ’sejrherre’.