Home Nyheder Pilotformand: EU-regler går ud over flysikkerheden

Pilotformand: EU-regler går ud over flysikkerheden

0
SHARE


Ifølge pilot-formand Mogens Holgaard, er de nye regler til decideret fare for flysikkerheden. Reglerne betyder, at piloter fremover skal kunne flyve op til 60 timer i løbet af en uge, mod 45 timer i dag. Der er tale om såkaldte minimumskrav, hvilket betyder, at EU ikke blander sig i, om enkelte medlemslande har strengere hviletidsregler. Men den danske regering er indstillet på at gøre minimumskravene til gældende regler i Danmark, og det ryster pilotformanden: ”Konsekvensen er, at vi bliver presset mod laveste fællesnævner. Det går ud over flysikkerheden, og det er uforsvarligt, siger Mogens Holdgaard til Berlingske.

Han bakkes op af afdelingslæge Knud Jessen på Flyvemedicinsk Klinik på Rigshospitalet. Jessen siger, at piloterne er ”på grænsen” i dag, og fortsætter: ”Jeg kan ikke fra medicinsk side anbefale en yderligere belastning”.

Statens Luftfartsvæsen mener til gengæld ikke, at der ”samlet set” er tale om en forringelse af flysikkerheden. Informationschef i SLV, Thorbjørn Ancker, vurderer, at der rent risikomæssigt ikke er tale om en forringelser, og han tilføjer, at de nye regler, efter SLV’s opfattelse, også byder på en række arbejdsmæssige forbedringer for piloterne.

Skrevet af