Home Nyheder Dyrt med billige flyrejser

Dyrt med billige flyrejser

5
SHARE

Selv om de meget lave priser i første omgang er godt nyt for de rejsende, mener forbrugerorganisationen, at prisen hos for eksempel Ryanair kan blive så lav, at det tvinger knap så økonomisk stærke flyselskaber ud af markeder med ringere knkurrence som følge, skriver politiken.dk.

 

Lige nu er situationen den, at Ryanairs strategi går ud på at underbyde alle konkurrenter for at øge antallet af kunder, og det kan ifølge Rochelle Turner, ansvarlig for ferier og rejser i Which, føre til lukning af andre selskaber med mindre konkurrence og stigende priser til følge.

Hos den europæiske sammenslutning af flyselskaber, AEA, ventes krisen at ramme de konventionelle flyselskaber hårdt i år. Her siger adm. direktør for markedsresearch Sue Lockey, at man venter det værste år i mands minde.

I øvrigt er der skepsis hos Which med hensyn til flere lavprisselskabers markedsføring, fordi en række ekstra gebyrer er med til at fordyre lavprisrejserne betydeligt, en skepsis, som deles af chefkonsulent i Forbrugerrådet Benedicte Federspiel, der tvivler på, om priserne hos for eksempel Ryanair er så lave, som selsabet giver indtryk af – ikke mindst på grund af ekstra gebyrer og reduceret service, som for eksempel betaling for at checke ind og kun online.

Ifølge en undersøgelse gennemført af The Sunday Times tidligere i år viste det sig, at når man regner med, at passagererne medbringer bagage, betaler med kreditkort og vil checke ind i lufthvnen, ville de etablerede selskaber som British Airways ofte være billigere end for eksempel Ryanair.

Skrevet af Flemming Juul

5 COMMENTS

  1. Undrer mig over, hvorfor det er pålagt flyselskaberne at reklamere med priser, hvor skatter og afgifter SKAL være inkluderet, når latterlige selskaber som Ryanair ikke er forpligtet til at annoncere priser, der inkluderer kreditkortgebyrer, check-in-gebyrer, bagagegebyrer osv!? Det er jo gebyrer, man ikke kan undgå at betale og som derved bliver en del af billetprisen! Hvorfor tager EU sig ikke sammen og kigger lidt kritisk på disse “billige” selskaber i stedet for at jage de traditionelle flyselskaber, der rent faktisk følger reglerne??

  2. Holder helt med Ponthoppidan der! Det er på Ryanair man skal slå ned (hårdt). De har ALDRIG fulgt lovgivningen om priskommunikation i noget EU-land.

  3. Ja – enig.

    Så skal man heller ikke glemme at selskaber som Ryan Air ikke er med til at bevare arbejdspladser lokalt. Samtidig er de totalt subsidieret af kommuner, stater og EU.
    Køber man billet hos dem så støtter man dårlige arbejdsforhold, ingen ret til fagforening samt dårlige lønninger.

  4. Man kan se en sag fra mange sider!! Jeg bruger tit RYAN eller EASY. Rejser kun med håndbagage, køber bill. i god tid og har ikke noget problem med at checke ind online. Jeg oplever, at priserne er MEGET rimelige og jeg er klar over, at med så lave priser kan man ikke forvente alverden. Det passer mig fint, at jeg ikke er med til at betale for folk, der vil have bagage med og “special service” i lufthavnen.

Comments are closed.