Home Nyheder Dyrere dollar rammer rejsebranchen

Dyrere dollar rammer rejsebranchen

0
SHARE

Når Euro falder i kurs, følger kronen med. Euro-kursen kan falde så langt, at den kommer på niveau med dollar. Det vil give en dollarkurs på 7,45 kroner, skriver business.dk.

 

dm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, Lars Thykier, nævner, at når dollarkursen stiger, så følger oliepriser og benzinpriser med. Det kan give dyrere flybilletter og gøre det dyrere at tage på ferie i USA og de lande, hvis valuta følge dollar.

 

Erfaringen siger, at antal ferierejser til USA falder 20%, hvis dollarkursen runder de seks kroner. En pris på 7,45 kroner vil ramme ekstra hårdt.

 

Den stigende dollarkurs er særdeles ubelejlig, da rejsebranchen i forvejen venter dyk i omsætningen det kommende år, mens IATA regner med en nedgang i overskuddene på 49% i 2012.

 

Til gengæld er en stærk dollar en fordel for turismen herhjemme, da det gør det billigere for amerikanerne at besøge Danmark.

 

"Det er klart, at det har en betydning for amerikanernes køb af ferier i Europa. Det giver en positiv effekt, men vi forventer ikke et boom," siger Mette Dahl-Jensen, kommunikationschef i VisitDenmark.

 

De fleste af de 410.000 overnatninger, der sælges til amerikanske turister, skyldes krydstogtskibene.

Skrevet af Flemming Juul