Home Nyheder DSB skal selv sende togdrift i udbud

DSB skal selv sende togdrift i udbud

0
SHARE

DSB_IC4_in_Aarhus_2Transportminister Magnus Heunicke vil efterligne DR-modellen og lade DSB – og ikke staten – selv sende togstrækninger i udbud, siger han til netavisen Altinget forud for DSB-forhandlingerne.

”Jeg vil lave en model, hvor der stilles krav til DSB om at udlicitere en bestemt procentdel af driften. DSB skal stå for billetsystemer og kontakt til de rejsende, men passagererne er ligeglade med, hvad der står på toget, så længe man får den bedste service til prisen”, siger han ifølge avisen.dk.

Udbuddet skal ske efter den model, man kender fra DR. Her enes politikerne om nogle public servicemål, men kræver, at DR køber en vis produktion udefra.

Grunden til, at DSB selv skal stå for udbuddet, er, at selskabet har den tekniske viden, som er nødvendig: ”Jeg kan ikke se, hvad det er, ministeriet kan, som DSB ikke kan. Jeg kan ikke se logikken i, at ministeriet skulle være klogere end DSB på det område”, siger Heunicke til Altinget.

DSBs adm. direktør Jesper Lok har tidligere talt for idéen med DSB som udbyder, mens Venstre ikke støtter forslaget: ”Det er staten, der skal stå for et udbud. DSB skal ud at konkurrere på lige fod med andre. Jeg synes ikke, at det er udbud. Det er et pseudo-udbud”, siger Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen.