Home Nyheder DSB gør klar til køb af el-tog

DSB gør klar til køb af el-tog

1
SHARE

Det første skridt på vej mod nye, moderne el-tog i Danmark fra 2030 er taget med en række anbefalinger til, hvordan togene skal anskaffes. DSB har fremlagt anbefalingerne for ministeren og Folketingets transportordførere.

”Det er afgørende, at de nye tog er vel afprøvede og driftssikre i modsætning til de skandaleramte IC4-tog”, siger Transportminister Ole Birk Olesen i en pressemeddelelse. ”Vi skal undgå de fatale fejl, som blev begået ved anskaffelsen af IC4. Og dette beslutningsoplæg fra DSB er et stort skridt på vejen mod at erstatte det utidssvarende materiel med driftsstabile og moderne el-tog”.

Anbefalingerne kommer fra DSB i samarbejde med eksterne rådgivere og skal danne grundlag for den politiske beslutning om indkøb af togene.

”Med Fremtidens Tog anskaffer DSB et produkt og ikke et projekt – og det er et væsentligt udgangspunkt for anskaffelsen, at den baseres på en etableret produktplatform og kendt og afprøvet teknologi. IC4-anskaffelsen var et nyt design for AnsaldoBreda og ikke afprøvet på forhånd”, lyder det i rapporten om det selskab, der stod bag IC4-togene.

Der skal anskaffes mellem 199 og 204 togsæt med 43.000 pladser. Det ventes, at den samlede investering lander på 17,1-21,8 milliarder kroner.

”Med dette beslutningsoplæg er der skabt grundlag for den beslutning, politikerne skal træffe om køb af Fremtidens Tog”, siger Flemming Jensen, adm. direktør i DSB:

1 COMMENT

  1. Bare ikke navnet udtales bedst på italiensk så kan det da kun blive bedre 🙂

Comments are closed.