Home Nyheder DSB fjerner de billigste billetter

DSB fjerner de billigste billetter

0
SHARE

800px-DSB_IC3_interiorDe såkaldte klapsædebilletter fjernes fra 7. oktober, og det undrer Transportministeren og de unge, der har haft mulighed for at køre på tværs af landet for 89 kroner.

Ifølge Politiken forstår transportminister Magnus Heunicke ikke DSBs beslutning: ”Jeg er forundret over, at DSB vil afskaffe en ordning, der giver unge mulighed for at købe billige billetter til et klapsæde, når der alligevel er ledige pladser. Jeg vil derfor spørge ind til sagen”.

Klapsædebilletterne har været tilgængelige i tre år. Der er i den periode blevet solgt omkring 60.000 billetter, som unge mellem 16 og 26 år og studerende på SU kan købe, hvis de i forvejen har Wildcard. Med en klapsædebillet må man kun benytte klapsæder – også selv om der er ledige pladser i andre kupéer, skriver avisen.dk.

DSB begrunder afskaffelsen med, at man vil forenkle sit billetsystem: ”Vi gør det vel vidende, at vi kommer til at miste passagerer på det. Men vi håber, at nogle af dem tager en Orange-billet eller en af de andre billetter, vi har”, siger chefen for salg og produktmarketing i DSB, Christian Linnelyst.

Orange billetter på tværs af landet koster fra 149 kroner og opefter.