Home Nyheder Driftsoverskud for Grønlands Lufthavne

Driftsoverskud for Grønlands Lufthavne

0
SHARE

grønlands lufthavneMittarfeqarfiits 2014-regnskab viser et lille overskud trods dalende aktivitet i lufthavnene, færre rejsende og overnattende på hotellerne. Overskuddet er resultat af optimering af arbejdsgange. Overflyvende fly bidrager mere end nogensinde til Grønlands økonomi.

Forbedret opmærksomhed på udgifter og effektivisering har givet gode resultater. Omsætningen i Mittarfeqarfiit hænger nøje sammen med aktiviteten i lufthavnene og antallet af rejsende, der betaler lufthavnsafgifter via billetprisen.

Direktør Jens Lauridsen: ”Mittarfeqarfiits udgifter og indtægter skal balancere på en sådan måde, at vi kan drive sikre lufthavne, der er så billige som muligt for vores kunder. Vi er godt på vej med at justere organisationen til det aktuelle aktivitetsniveau og til en omsætning, der er lavere end de foregående år. Den optimerede drift har ført til, at vi i 2015 fastholder lufthavnsafgifterne på niveau med 2014.”

Overflyvende fly betaler for at have lufthavne åbne, hvis der skulle opstå behov for landing. Et nyt tiltag til øget overvågning over Grønland har ført til, at der er tjent ca. 10,5 mio. kr. mere på disse ETOPS-åbninger.

Reduceret vareforbrug, lavere personaleudgifter og eksterne tjenesteydelser bidrager positivt med 8,3 mio. kr. til 2014-regnskabet.