Home Nyheder Dreamliner på vingerne i år

Dreamliner på vingerne i år

0
SHARE

Det vil sige en forsinkelse på indtil videre to år for drømmeflyets første flyvetur, som hidtil er blevet udsat fem gange, skriver business.dk.

 

Flyet, som er en komplet nyskabelse, er fremstillet af komposit-materialer, der er meget lette og meget stærke, men ikke desto mindre opstod den seneste forsinkelse ved, at det blev konstateret, at materialet var for svagt, hvor vinger og fuselage mødes.

 

Den fejl er nu rettet ligesom vanskeligheder med at få de enkelte dele fra underleverandører frem i tide og i tilstrækkelig kvalitet, nu ser ud til at være løst. Det betyder alt i alt, at de flyselskaber, der har bestilt flyet, i et vist omfang og på grund af krisetider har afbestilt flyet eller skåret deres ordrer ned.

 

Boeing 787 Dreamliner har en rækkevidde på 15.000 kilometer og på grund af kompositmaterialrne vil det være mere brændstoføkonomisk end kendte fly af samme størrelse. På den anden side har produktionsproblemerne været særdeles kostbare for Boeing – både på grund af aflysninger og bøder for for sene leveringer.

 

Alligevel regner analytikere med, at Dreamliner bliver en både teknologisk og økonomisk succes for Boeing, hvilket afspejlede sig på New Yorks børs, hvor Boeings aktier steg med 9,3%, da den nye date for første flyvetur blev annonceret.

Skrevet af Flemming Juul