Home Nyheder Dreamliner giver Norwegian et forspring

Dreamliner giver Norwegian et forspring

2
SHARE

Lavprisselskabet modtager de nye fly 2-3 år tidligere end andre europæiske flyselskaber og det vil give selskabet plads til at etablere sig i vigtigt marked, skriver dn.no.

 

Koncernchefen henviser til, at Boeing 787 Dreamliner reducerer brændstofforbruget med 20-25% på langdistanceflyvninger og gør det muligt at reducere driftsomkostningerne med 30%. Han mener derfor, at et forspring på over to år vil være yderst betydningsfuldt.

”Det betyder, at andre flyselskaber egentlig aldrig kan flyve på samme omkostningsniveau som os. Vi får en periode hvor volumen kan bygges op til et niveau, som gør os særdeles konkurrencedygtige, når de øvrige selskaber lidt efter lidt kommer til”, siger han.

 

Bjørn Kjos mener imidlertid også, at det er særdeles vigtigt for Norwegian at have et globalt strategisk perspektiv, inden man går ind på langdistancemarkedet.

 

”I den globaliserede verden er ikke de europæiske flyselskaber, som bliver vores hårdeste konkurrenter på langdistance. Udviklingen i den globale verden kommer til at gå fra øst til vest, ikke omvendt. Det er de asiatiske selskaber, som bliver de store, dominerende og farlige konkurrenter i fremtiden”.

 

”Det betyder, at flyene skal placeres i Asien og flyve ind til Europa, vende, og flyve tilbage”.

Skrevet af Flemming Juul

2 COMMENTS

  1. ”Det betyder, at flyene skal placeres i Asien og flyve ind til Europa, vende, og flyve tilbage”.

    -og det betyder at de ansatte, der skal flyve for DY på langruterne bliver asiater til en minimal løn. Så farvel til nye skandinaviske arbejdspladser! Men det bliver man vel nødt til, hvis man vil til at lege med de “store drenge” i klassen og flyve langdistance. Trist, Bjørn Kjos, trist…

  2. kan ni inte skona oss och sluta och skriva om detta skitbolag.. det ända sätt de kan va i median är ska flyga lång, ska inte, dreamline etc etc… e trött på N… ( vill inte nämna bolaget som är under all kritik).

Comments are closed.