Home Nyheder Dobbeltdækkertog med giftig røg

Dobbeltdækkertog med giftig røg

1
SHARE

dobbeltdækker dsbOp mod 60.000 togpassagerer har intetanende hver dag indåndet livsfarlige partikler i DSBs dobbeltdækkervogne, fordi de er så høje, at ventilationen suger dieselos fra lokomotivet ind i kupeen.

Det burde DSB have informeret passagererne om, da de blev klar over det for mere end et år siden, mener Kåre Press Sørensen fra Det Økologiske Råd: ”Når det er noget, der er kræftfremkaldende på niveau 1, og i meget høje koncentrationer, så bør man faktisk gøre opmærksom på det, siger han til P1 Dokumentar.

Sidste år viste en undersøgelse, at der var ti gange så mange ultrafine partikler i kupeerne, som på Københavns mest trafikerede indfaldsvej, skriver dr.dk. Partiklerne øger risikoen for kræft, hjertekarsygdomme og luftvejslidelser.

DSB har blandt andet sat filtre op, som har reduceret forureningen med 40%, og problemet er fortsat på dagsordenen: ”Vi har lagt måleresultater frem og rådfører os med eksperterne om, hvordan skal vi forholde os”, siger DSB’s sikkerhedschef Lars Nordahl.

Trods indsatsen viser nye stikprøver, at der i juli stadig var et niveau af forurening, som ifølge eksperter kan sammenlignes med forurening ved passiv rygning.

1 COMMENT

  1. OG HVAD MED OS DER TIL DAGLIGT GAAR ELLER CYKLER PAA ARBEJDE MELLEM TUSINDER AF DIESELBILER???

Comments are closed.