Home Nyheder DM i Østersåbning og Champagnesabling

DM i Østersåbning og Champagnesabling

0
SHARE

Lørdag den 14. oktober er 18 deltagere klar til at dyste om de to titler. Som et nyt tiltag i år kan besøgende lørdag formiddag nyde en champagnebrunch samtidig med de indledende runder i Champagnesabling.

Det er ottende gang, at skaldyrshovedstaden Nykøbing Mors holder Østers- og Muslingepremiere i et
stort telt på Pakhustorvet ved havnen. For anden gang er Nykøbing værtsby for det officielle DM i
Østersåbning og DM i Champagnesabling, som arrangeres af henholdsvis Danmarks Kokkeforening og
Tjenerforeningen.

De indledende runder starter klokken 10 og finalerne klokken 15. Østers- og Muslingepremieren, som markerer sæsonstarten på østers- og muslingefiskeriet, er i det samme telt fra kl. 13. Her kan de besøgende smage østers og muslinger, tilberedt af syv gourmetkokke.

Danmarksmester i Champagnesabling blev sidste år Johan Brodersen fra Hotel Royal i Aarhus. Han er opvokset i Sundby på Mors. I østersåbning blev danmarksmesteren Jesper Mølgård Knudsen, som til dagligt er køkkenchef ved Lego i Billund. Ved VM i Østersåbning i september i den irske by Galway fik han en sjetteplads. Han har vundet DM i Østersåbning fem gange og VM i 2013.