Home Nyheder DF ønsker salg af SAS

DF ønsker salg af SAS

1
SHARE

Tyske Lufthansa vil være en god partner for SAS. Det mener Dansk Folkeparti, efter at den tyske ?ymastodont i går lagde billet ind på at komme ejerkredsen for Austrian Airlines og dermed er med til at igangsætte en større konsolidering blandt europæiske ?yselskaber. Det skriver Børsen i dag.

 

 

 

»Jeg vil overlade til SAS-bestyrelsen, hvordan de håndterer situationen. Men jeg opfatter da Lufthansa som en troværdig samarbejdspartner,« siger Kim Christiansen, der er tra?kpolitisk ordfører for Dansk Folkeparti og medlem af Folketingets tra?kudvalg.

 

 

Han mener, at det bliver svært at bevare SAS i den nuværende form. Ligeledes bør markedskræfterne i langt højere grad end nu styre den europæiske konsolidering. 

 

 

»Jeg tror, at staten kommer til at spille en mindre og mindre rolle, og jeg mener, at tiden er vokset fra de store statsejede selskaber. Staten skal have en anden rolle fremadrettet end at drive virksomhed, og jeg tror, at SAS har brug for en saltvandsindsprøjtning,« fortsætter Kim Christiansen. 

 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

1 COMMENT

  1. Det er da rart, når en politiker – endda en af regeringsstøtterne – tillader sig at genoptage den tilsyneladende begravede sag om privatisering af SAS til sig. Jeg deler til fulde hans holdning om, at statseje er upassende for luftfartselskaberne.
    Men igen ser vi, at en politiker ikke bare kan nøjes med at konstatere, at staten skal sælge sine aktier i SAS. Det vil næppe være en politisk klog beslutning at arbejde for, at SAS bliver solgt til Lufthansa. Det giver alt for stor risiko for yderligere monopol-dominans for dansk luftfart. Se bare idag på priserne mellem Danmark og Tyskland.
    Det er IKKE en politikeropgave at sikre at SAS klarer det bedst muligt.
    Den vigtigste opgave for politikerne er nok at skille sig af med SAS, og bagefter koncentrere sig om hovedopgaven: At sikre bedst mulig konkurrence for luftfarten i Danmark.

Comments are closed.