Home Nyheder Design betaler sig

Design betaler sig

0
SHARE

I 1960’erne var Hotel City i København hjem for mange sømænd på landlov og der var ingen, der troede, at det en dag ville være hjem for designmøbler og klassikere som bl.a. BestLite lamper, Eames stole og Arne Jakobsens 7’ere og Svaner.

 

I dag – efter en omfattende renovering fremstår Best Western Hotel City i klassisk dansk design med adskillige klassikere blandt møblementet.

 

Hotellet var i 60’erne ejet af den nuværende ejers forældre, og ingen opfordrede ham til at gå i sine forældres fodspor, men advarede John Mortensen mod at købe hotellet, da forældrene ville sælge i 1977.

 

John Mortensen købte alligevel og et møde med arkitekt Nils Fagerholt i 80’erne, vakte interessen for klassisk møbeldesign. Fra 2008 til 09 gennemgik hotellet en omfattende renovering af de 81 værelser og lobbyen. I dag er der Arne Jakobsen eller GUBI møbler og BestLite sengelamper på alle værelser. I lobbyen står den nye PK8 og Arne Jakobsen borde med tilhørende læder Svaner og i baren sidder gæsterne på en barstolsvariant af Arne Jacobsens 7’er.

 

Normalt forbinder man designmøbler med dyre hoteller, men Best Western Hotel City er 3-stjernet og

hotelchef Kåre Clausen forklarer, at man har valgt klassiske designmøbler, fordi man satser på holdbarhed og kvalitet fordi det er billigere i det lange løb.

 

I dag byder det familieejede hotel i Peder Skrams Gade 24 på 44 standard-værelser og 37 superior-værelser, mødelokale med plads til 20, lobbybar og morgenmadsbuffet med et udvalg af økologiske produkter.

Skrevet af Flemming Juul