Home Nyheder De rejser, vi gerne vil nå

De rejser, vi gerne vil nå

0
SHARE

Tiden, hvor man planlagde sine rejser med udgangspunkt i traditionelle turistattraktioner, er forbi. En undersøgelse fra Hotels.com viser, at vores ønsker er spækket med kultur, selvrealisering, naturoplevelser og søgen efter ny viden.

Mest overraskende er måske, at 36% ønsker at rejse med forældre eller bedsteforældre – især vil man gerne søge visdom og samvær med sine favoritbedsteforældre. Det er mere eftertragtet end at gøre det sammen med kendte (8%), søskende (33%) eller på egen hånd (19%).

Nordlys (36%), Frihedsgudinden (31%) og Den Kinesiske Mur (28%) ligger højere på listerne end Taj Mahal og helikopter over Grand Canyon. 11% vil gerne se et dragshow, besøge en kaffeplantage (11%), tage til Ipanema/Copacabana-stranden i Brasilien (10%) eller besøge en indianerlandsby (8%).

Arbejde eller studier i udlandet er med 28% lige over ønsket om at lære et nyt sprog eller en ny færdighed (27%) og at springe i faldskærm (26%). 28% foretrækker at gå på opdagelse i mindre byer, mens 26% stadig ønsker at kunne tilføje en selfie fra Route 66 på de sociale medier.

De fem mest eftertragtede oplevelser langt fra alfarvej er at arbejde eller studere et år i udlandet (28%), tage på roadtrip gennem afsidesliggende småbyer (28%), lære et nyt sprog eller en ny færdighed i udlandet (27%), springe i faldskærm (26%) og dykke med hajer (23%)

Undersøgelsen blev foretaget af Hotels.com for at fejre Rewards-programmet, som giver Rewards-medlemmer én bonusovernatning, hver gang de har haft 10 overnatninger. Her vil danske rejsende helst tilbringe deres bonusovernatning i New York (37%), Las Vegas (22%), Tokyo (19%), Sydney (17%) og Dubai (17%).

Under ’overnatning med stil’, bliver der drømt om at bo på et slot, et undervandshotel eller i en strandhytte, men førstepladsen på Top 10 indtages af The Plaza i New York.

Listernes Top 10 over overnatningssteder: The Plaza, New York (29%), en strandhytte (23%), et undervandshotel (21%), et slot (20%), The Ritz, Paris (20%), Emirates Palace, Abu Dhabi (19%), I en trækrone (19%), Burj Al Arab Jumeriah, Dubai (17%), The Beverley Hills Hotel, Beverley Hills (16%) og Bellagio, Las Vegas (16%).