Home Nyheder Danskere gambler med sygeforsikring

Danskere gambler med sygeforsikring

1
SHARE

Nogle ved endnu ikke, at reglerne blev ændret i 2008, så de rejser af sted uden privat rejseforsikring, hvilket er særdeles risikabelt.

 

Mange tror, at man med sundhedskortet, også kaldet ’det gule sygesikringsbevis’, er dækket i lande som Kroatien, Tyrkiet og Egypten via den offentlige rejsesygesikring. En anden typisk misforståelse er, at sundhedskortet dækker hjemtransport fra EU-lande i tilfælde af sygdom. Ingen af delene er tilfældet, og denne uvidenhed kan ende med at blive særdeles dyr.

”I værste fald risikerer man at måtte gå fra hus og hjem, måske oven i købet i forbindelse med en tragisk sygdom”, advarer Jan Sander, direktør for SOS International Travel, der administrerer rejsesygesikringen for Danske Regioner.

 

”Jeg kan ikke understrege stærkt nok, hvor vigtigt det er at sikre sig, at man er dækket af en privat rejseforsikring, når turen går ud i Europa eller til resten af verden. Assistance med ambulancefly koster raskvæk op mod en million kroner, og det vil få næsten enhver familieøkonomi til at kollapse”, pointerer han.

Også hospitalsophold i eksempelvis USA eller Thailand kan være ekstremt bekostelige, og i langt de fleste tilfælde vil man blive afvist uden en gyldig rejseforsikring eller en bankgaranti. I 2009 henvendte over 1.500 danskere sig til SOS for at få hjælp til at betale regninger via sundhedskortet – men hvor ferien blev afholdt i et land, der ligger uden for den offentlige rejsesygesikrings dækningsområde.

I 2009 håndterede SOS ca. 50.000 sager for den offentlige rejsesygesikring. Skadeudgifterne til eksempelvis behandling og refundering af købt medicin beløber sig til over 150 millioner kroner. De gældende regler for sundhedskortets dækning i udlandet kan ses på www.nyerejseregler.dk

 

Top ti over lande, hvor danskerne fejlagtigt tror, at den offentlige rejsesygesikring dækker: Tyrkiet, Kroatien,

Egypten, Thailand, Bosnien-Herzegovina, Tunesien, USA, Israel, Libanon og Serbien.

Skrevet af Flemming Juul

1 COMMENT

  1. Til det synes kun at være en løsning:
    Alle rejseudbydere SKAL, mundtligt som skriftligt, informerer kunden om reglerne.

    Alternativt skal man ikke kunne købe en billet uden at fremvise en forsikringspolice, men det er vel at gå lidt for vidt.

Comments are closed.