Home Nyheder Danske visumregler skræmmer turister væk

Danske visumregler skræmmer turister væk

0
SHARE

Restriktive danske visumregler hindrer købestærke turister fra Rusland, Ukraine, Kina og Indien i at lægge deres penge her i landet. Det viser en opgørelse, som analysebureauet Copenhagen Economics har foretaget for Turisterhvervets Samarbejdsforum.

Visumreglerne betyder, at turister fra en særlig grupper lande som Rusland, Ukraine, Kina og Indien har skullet vente i op til tre måneder for at få et turistvisum til Danmark. Derfor vælger turisterne herfra at tage andre steder hen.

Danmark  har derfor fået en dårlig start på de nye markeder sammenlignet med de nordiske nabolande. Opgørelsen fra Turisterhvervets Samarbejdsforum viser, at Danmark enten har stået i stampe eller har haft decideret tilbagegang, mens de andre nordiske lande er gået frem.

Tallene er tydelige, både Sverige, Finland og Norge har haft fremgang i overnattende gæster fra Kina fra 2005 til 2007, mens Danmark har oplevet et fald fra lidt over 60.000 gæster til cirka 50.000.

Standby skrev i går, at antallet af udenlandske turistankomster på globalt plan er vokset med 32 pct. fra 2000 til 2007.  Alene i EU er tallene vokset med 23 pct., mens antallet af turistankomster i samme periode er faldet 2 pct. i Danmark.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen