Home Nyheder Dansk taxfree-shop bliver international

Dansk taxfree-shop bliver international

0
SHARE
Varerne fra Airshoppen leveres direkte til kundens flystol

I 1999 fik Marianne Jelved gennemført forbud mod salg af taxfree varer i EU. Det gjorde den daværende økonomiminister ud fra den antagelse, at så ville skatter og afgifter i EU blive harmoniseret.

Efter 18 år er det ikke lykkedes – og flyselskaber kan fortsat tilbyde f.eks. billigere parfume, spiritus og cigaretter til danskerne ved at betale langt lavere afgifter til lande omkring Middelhavet.

Salget ombord på Thomas Cook Airlines Scandinavia styres af selskabets internetbutik, Airshoppen.dk, som er verdens største flyvende taxfree butik. Det skandinaviske koncept er netop introduceret hos Thomas Cook Airlines’ søsterselskaber, tyske Condor og engelske Thomas Cook Airlines. De har tilsammen over 100 fly.

Airshoppens sommerkatalog er på seks sprog i et oplag på over en million og med over 1.200 mærkevarer – heraf over 600 nyheder.

”Julia Roberts præger katalogets forside med en duft fra Lancôme, La vie est belle. I en EdT-version på 50 ml koster den 575 kr. i butikkerne, 460 kr. i den taxfree butik i Københavns Lufthavn og 399 kr. på vores fly”, fortæller Lars Bording, Director Group Airshoppen.