Home Nyheder Dansk pas blandt verdens bedste

Dansk pas blandt verdens bedste

0
SHARE

dansk-pasDanskere kan med et gyldigt pas i hånden kan rejse ind i 174 lande uden først at skulle søge om visum.

Det placerer det rødbedefarvede pas som nummer fire på listen over verdens mest ’magtfulde’, viser en undersøgelse fra konsulentvirksomheden Henley & Partners.

Tyskerne topper listen med 177 visumfrie lande ud af 218 mulige. På andenpladsen ligger det svenske med 176 visumfri lande. Tredjepladsen har Finland, Frankrig, Spanien, Storbritannien og Italien, hvor man slipper for visumansøgninger i 175 lande. På fjerdepladsen sammen med Danmark ligger Belgien, Holland og USA, skriver finans.dk

Helt i bunden ligger Afghanistan, der kun giver adgang til 25 lande uden visum.

”Generelt har skandinaverne, som vi lever af at søge visum for, det nemt i forhold til statsborgere i mange andre lande,« siger konsulent i visumservice.dk Ida Steen til Ritzau Fokus. Hos Visumservice tager Ida Steen og hendes kolleger sig af visumansøgninger til hele verden.

Peter Schønsted fra Frederiksberg topper listen i De Berejstes Klub med besøg i samtlige 193 FN-anerkendte lande plus tre territorier, men det har ikke altid været let at få indrejsepapirerne i orden, siger den 73-årige pensionist, der under sit rejseri har slidt 18 pas op.

”Det er bagsiden ved at rejse meget. Jeg har slet ikke tal på, hvor mange bureaukratiske ansøgninger, der har holdt mig søvnløs om natten. Men det er altid lykkedes for mig at få visum, selvom det ofte har været på et hængende hår,” siger han.