Home Nyheder Dansk kunst i møderum

Dansk kunst i møderum

0
SHARE

DGI-byen har ønsket vi at skabe rum, hvor idræt, kultur og oplevelser mødes med erhverv, og den vision har har de syv kunstnere og designere fået frie hænder til at udtrykke. Resultatet er karakteris­tiske og fantastiske rum, fulde af varme, humor, fantasi og glæde. Funktionalitet og faciliteter er ikke ændret.

 

En af kunstnerne er filmmanden Erik Clausen:

“Jeg har prøvet at lave et møderum, som ikke er isoleret fra omverdenen, som ikke er et akvarium eller i værste fald en gummicelle, men som forbinder den omliggende verden. Er der nogen der hævder, sarkastisk med de velud­dannedes ironi, at mit bud på et mødelokale ligner en kolonihave, – så er det ikke helt forkert. Vi er ved banegården, den melankolske skønhed fra Syd­havnen og de nye generationer på Vesterbro, ønskebørnene, de smukke unge mennesker – jamen det er jo fantastisk, rigtig hjertelig velkommen i Clausens mødelokale, jeg håber du falder i staver”

 

Designerne Hvass&Hannibal fortæller:

”Vi har lavet et bjerglandskab ved at male og dekorere borde og vægge. De mange rumdelere kan ses som skulpturer, som man kan rykke rundt, som man vil. De kan stå langs væggen eller i trappeformationer, og de kan også have en mere praktisk funktion som rumdelere. Man kan også bygge et omklædningsrum! Det eneste man ikke må, er at sidde på dem.”

 

De øvrige kunstnere og designere er Malene Landgreen, billedkunstner, Jan Oksbøl Callesen, illustrator, Design by Us, designvirksomhed, Gubi, designvirksomhed og Kontrapunkt, grafisk og industriel design.

Skrevet af Flemming Juul