Home Nyheder Dansk halloween på Frilandsmuseet

Dansk halloween på Frilandsmuseet

0
SHARE

cdhuislhzzewyngyf42qFrilandsmuseet på Kongevejen i Lyngby åbner for den uhyggelige amerikanske kulturinvasion, når museet fra fredag den 28. til mandag den 31. oktober inviterer til ’Allehelgen – halloween nu på dansk’.

Juletræet er fra Tyskland, adventskransen er fra Sverige og fastelavn er et levn fra katolske tider i Danmark. Halloween er den amerikanske udgave af Allehelgen og den nyeste folkelige tradition.

Derfor arrangerer Frilandsmuseet ’Allehelgen – halloween nu på dansk’. Der vil være masser af oplevelser som f.eks. uhyggelige teateroptrin i mørket blandt de gamle gårde, men det er ikke alle gårde, som er tomme og øde i mørket.

Modige sjæle kan tage på omvisninger, hvor man hører historier om uhyggelige væsener som f.eks. helhesten, lygtemænd og ellefolk, der varslede om død, ulykke og forbandelse – men som næsten er gået i glemmebogen.

I en dunkel stald kun oplyst af lanterners flakkende skær kan man høre om Frilandsmuseets ægte spøgelser, eller om den grå mand, der går ind i huse og forsvinder sporløst, leer, der svinger i vindløse rum og spøgelsesheste, der vrinsker i tomme stalde…