Home Nyheder EU styrker flyselskabernes ansvar over for handicappede

EU styrker flyselskabernes ansvar over for handicappede

0
SHARE

Foreningen af europæiske flyselskaber har taget imod beslutningen fra Europa Parlamentet om at revidere kommissionens forslag om handicappedes rettigheder, som ville have betydet, at ansvaret for de handicappedes mobilitet ville have skiftet fra flyselskaberne til lufthavnene, med kyshånd.

Ved at ændre det originale forslag, har det europæiske parlament peget på, at der er et behov for at sikre, at flyselskaber og lufthavne arbejder sammen for at overholde standarderne.

”Gennem årerne har flyselskaberne lavet store investeringer i personale og udstyr som sikrer at handicappede passagerer stadig kan flyve med os. Ved at styrke lufthavnenes rolle som eneste udbyder er ikke den rette tilgang til denne problemstilling. Men hvis det er uundgåeligt så skal EU-reguleringen i det mindste sikre at den der bedst kan sikre servicen hvad enten det er lufthavnen eller flyselskaberne også er den der stiller servicen til rådighed. Det er den rettelse Europaparlamentet har lavet,” fortæller Ulrich Schulte-Strathaus, generalsekretær for ‘The Association of European Airlines.

Skrevet af