Home Nyheder Cykel-VM gav flere overnatninger

Cykel-VM gav flere overnatninger

0
SHARE

I september steg overnatningerne på hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrerhjem med 99.000 eller 5% i forhold til september sidste år. Væksten bliver især drevet af flere hotelovernatninger øst for Storebælt.

 

"Efter en våd sommer viser tallene en pæn fremgang, som ikke mindst kan tilskrives de mange turister i forbindelse med cykel-VM i København midt i september”, siger Mette Feifer, markedsdirektør i Dansk

Erhverv.

 

"Sport Event Danmark har tidligere estimeret en merindtægt på et par hundrede millioner kroner, og det bekræfter overnatningstallene," siger hun.

 

"Fordelt på nationaliteter kan vi se, at der har været særligt mange norske og svenske overnatninger, hvilket bekræfter den såkaldte Thor Hushovd effekt”.

 

"Det er positivt med de store sportevents, der kan tiltrække turister. Både på den korte bane, hvor et arrangement som cykel-VM giver masser af tilskuere, pressefolk mv., og på den lange bane, hvor store sportsbegivenheder kan bidrage til at øge kendskabet til Danmark. Hvis bare en promille af de mange tv-seere til cykel-VM vælger at lægge ferien i Danmark, bliver der tale om en milliardindtægt," siger hun.

 

Mens overnatningstallene for hoteller steg i september, så er antallet af overnatninger på campingpladserne faldet, mens antallet af overnatninger på vandrehjem og i feriehuse er uændret.

Skrevet af Flemming Juul