Home Nyheder CPH er blandt verdens bedste

CPH er blandt verdens bedste

0
SHARE

cphKøbenhavns Lufthavn er en af verdens tre bedste lufthavne til ruteudvikling, mener alverdens flyselskaber.

CPH blev ved kåringen kun slået af lufthavnen i Dublin og deler andenpladsen med Münchens lufthavn som den bedste til ruteudvikling blandt lufthavne med 20-50 millioner passagerer årligt.

”Det er et skulderklap og udtryk for, at flyselskaberne ved, hvad det er for et markedspotentiale, der er i Kastrup”, siger Ole Wieth Christensen, ruteudviklingschef i Københavns Lufthavn til Ritzau.

Sidste år vandt København førstepladsen i kategorien, men ingen lufthavn har vundet prisen to gange i træk, mener Ole Wieth Christensen. Ifølge ham er København hædret for, at der er kommet nye ruter og lavet en fast prisstruktur, som gør det tryggere for flyselskaber at planlægge ruter til og fra lufthavnen.

”Jeg tror, at der kommer både flere flyruter og større fly til København. Det er min klare forventning. Det er stadig for tidligt at tale om, hvilke ruter, der kan komme, men vores øjne er rettet mod flere forbindelser til Nordamerika og mod Asien med potentiale i Indien, Sydkorea og Kina. Der vil vi formentlig se flere direkte forbindelser”, siger han.

Prisen blev uddelt i Chicago, hvor World Routes – en konference for lufthavne og flyselskaber – bliver afholdt. Ved konferencen bliver der forhandlet og diskuteret udvikling af nye ruter.