Home Nyheder Campister vil sætte farten op

Campister vil sætte farten op

0
SHARE
Foto: Applus Bilsyn.
Foto: Applus Bilsyn.

Det er blevet lovligt at køre 100 km/t med campingvogne på danske motorveje mod tidligere 80 km/t. Samtidigt må Tempo 100 godkendte campingvogne køre hurtigere på landeveje.

En undersøgelse fra Applus Bilsyn og Dansk Camping Union blandt 1.050 campingvognsejere viser, at 61%, eller knap 82.000, ønsker at blive Tempo 100-godkendte.

Men trods den store interesse er hovedparten af campisterne ikke klar over, hvordan de skal få godkendelsen, skriver jyllands-posten.dk.

”De fleste kender ikke de nye regler godt nok endnu. Mange tror f.eks., at Tempo 100-godkendelsen i Tyskland også gælder herhjemme, men der er tale om en selvstændig godkendelse til de danske veje. Godkendelsen tager ca. 30 min., hvorefter man står med mærkatet i hånden. Vi undersøger bl.a. om vognen er udstyret med fungerende støddæmpere og bremser. Samtidig skal dækkenes belastningsevne svare til køretøjets akseltryk, og så skal dækkene være under seks år”, siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

Siden de nye regler trådte i kraft 1. juli har Applus Bilsyn godkendt 1.400 campingvogne til dansk Tempo 100.

Hos Dansk Camping Union oplever man, at campisterne er interesserede i den øgede sikkerhed frem for hastighed i Tempo 100.

”Den store interesse fortæller at folk vil føle sig sikrere, hvis de kan følge trafikken sikkert og lovligt. Grundlæggende oplever vi ikke, at øget hastighed er det væsentligste parameter blandt campister. Det er øget trafiksikkerhed”, siger pressetalsmand i Dansk Camping Union, Anne Vibeke Isaksen.