Home Nyheder SAS satser på mere frasalg

SAS satser på mere frasalg

0
SHARE

Salget af kurerselskabet Jetpak til den danske kapitalfond Polaris for 390 mio.kr., bliver ikke det sidste frasalg hos SAS mener eksperter.
Danske aktieanalytikere venter et salg i den kommende tid på mere end 10 mia.kr., blandt andet for at høvle af på gælden, som tynger flyselskabet hårdt. Ved udgangen af 2004 var den på ikke mindre end 10,4 mia.kr.
Sydbank venter bl.a. et hurtigt frasalg af selskaber, som ikke direkte støtter koncernens kerneforretning. Blandt disse er SAS Components, SAS Flight Academy og SAS Media, som ventes tilsammen at kunne indbringe omkring to mia.kr.
SAS har tidligere offentliggjort, at der foregår forhandlinger omkring SAS Components, og at prisskiltet ligger på omkring 1,6 mia.kr.
På længere sigt mener analytikerne, at der vil ske salg eller børsnotering af Reizidor-Hotelkæden, men det ventes først at ske om nogle år, idet kæden først skal videreudvikling til mere end et brand RadissonSAS.  Her anslås værdien til 3,2 mia.kr.
Desuden ventes Spanair at blive solgt, fordi flyselskabet ikke passer in i den nordiske strategi, lige som aktieposten på 20 pct. I British Midland ventes at blive solgt fra. Også lufthavnsservicen i SAS Ground Handling kan blive solgt at økonomiske eller strategiske grunde, men her er prisen ikke lige frem i top i øjeblikket.
(Børsen & Jyllands-Posten 9.12.05)

Skrevet af