Home Nyheder Dubai vil sætte ny rekord

Dubai vil sætte ny rekord

0
SHARE

Den hidtidige verdensrekord med hensyn til højhuse indehaves af Taiwans Taipei 101, en skyskraber, som rager ikke mindre end 509 meter I vejret og blev den første bygning på over en halv kilometres højde. Men den bliver nærmest til en dværg i forhold til Dubais nybyggeri.

Byggeriet, der er budgetteret til USD 20 milliarder, ligger midt I Dubais city-center og skal rumme både boliger og erhverv, samt et hotel med 160 værelser, friluftsaktiviteter og underholdnings arealer. Øverst placeres et observatorium  Byggeriet forsynes med store åbne, grønne arealer med søer og dansende springvand.

Lige for tiden gætter indbyggerne I Dubai om, hvor mange etager det nye tarn får. Der gættes på mellem 150 og 180, men der er ikke offentliggjort noget definitivt nu, men uofficelt siges det, at tårnet får 162 etager.

Bag projektet star Emaar Properties, og Burj Dubai byggeriet gennemføres af ETA med sine joint venture partnere – Hitachi Plant Engineering og Construction Co, Ltd, Japan samt Voltas Ltd fra Indien.

Skrevet af