Home Nyheder Business-rejsende kommer ikke igen

Business-rejsende kommer ikke igen

1
SHARE

Det betyder en ubehagelig situation for SAS, som i sin strategiplan ’Core SAS’ netop satser hårdt på business-klientellet, skriver borsen.dk.

 

Michael Svane, direktør i DI Transport, tror ikke, der vil være intereuropæisk business class om to-tre år og henviser til, at der i dag stort set ikke er virksomheder, som accepterer business class til medarbejdere indenfor Europa, hvilket har medført, at flere virksomheder har kunnet halvere rejsebudgetterne.

Phd-stipendiat Kristian Anders Hvass fra Center for Tourism and Culture Management på Copenhagen Business School er enig og mener ikke, at fremtiden vil se så mange passagerer foran i flyene som tidligere – dertil er kvalitetsforskellen for ringe.

Den internationale luftfartsorganisation IATA har tidligere givet udtryk for samme opfattelse.

Skrevet af Flemming Juul

1 COMMENT

  1. Jeg er tilbøjelig til at give de herrer ret. Der er dog en faktor, som pt. diskuteres internationalt og som ikke nødvendigvis kun releaterer sig til business travel. Det er vist et faktum at vi har nogle ‘tynde’ generationer på vej og hvilken indflydelse vi de få når der opstår manglende udbud af kvalificeret arbejdskraft. Det er vel nærliggende at tro at de vil stille krav til de virksomheder de skal arbejde for. Bl.a. work-life balance spås at komme endnu mere i fokus og med reference til flyklasser, kunne det betyde retur til argumenterne om bl.a. fleksibilitet (for hvis business class forsvinder, kan vi så forvente at luftfarten vil sætte prisen op på ‘ekstra’ klassen og begrænse fleksibliteten), comfort (udhvilet osv.). Så jeg tror at blilledet er mere nuanceret end blot ‘den lille prisforskel’. Stof til eftertanke?

Comments are closed.