Home Nyheder Brug pengene på noget sjovere

Brug pengene på noget sjovere

0
SHARE

Falk Lauritsen_middag på Mallorca (2)Høje mobilregninger og dyre taxature er blandt de hyppigste ekstraomkostninger, vi har på ferien, viser en undersøgelse fra Falk Lauritsen Rejser, men det er nemt at undgå ubehagelige overraskelser.

Ferierejser er ind imellem forbundet med uforudsete og også unødvendige udgifter, som de fleste helst er foruden. En af de typiske måder at smide penge ud af vinduet på, er ved at bruge mobil- og smartphones uhensigtsmæssigt. Mange glemmer de oplagte forholdsregler og hver tredje glemmer ifølge undersøgelsen at slå data-roaming fra, når de er i udlandet – en ud af ti slår aldrig data-roaming fra.

”Vil man undgå en dyr telefonregning, skal man slå data-roaming fra på sin smartphone. Også på ferierejsen holder vi kontakten ved lige med omverden. Det kan fordyre ferien unødvendigt, hvis mobilen benytter datatrafik, mens man er i udlandet. Benyt trådløst netværk på hotellet eller caféer”, råder direktør Søren Falk Lauritsen.

En anden ekstraudgift er taxakørsel, og to ud af tre har kørt uden taxameter: “Det er aldrig nogen god idé at køre med en taxachauffør, der ikke bruger taxameter. En sådan aftale vil være til chaufførens fordel og i værste fald risikerer man at blive snydt”, forklarer Søren Falk Lauritsen.

Undersøgelsen viser desuden, at en ud af fem har prøvet at lade sit kreditkort ude af syne på barer og restauranter, hvilket er en rigtig dårlig idé. Noget andet som aldrig betaler sig, er at afregne i danske kroner i stedet for i den lokale valuta.

“Man kan roligt regne med, at kursen er dårligere end den, man opnår ved betaling i lokal valuta. Der er rigtig mange ting, man kan gøre for ikke at blive snydt, og med en række tommelfingerregler, er der god chance for at undgå at smide penge ud af vinduet. Penge der kan bruges på langt sjovere ting – f.eks. en god middag”, siger Søren Falk Lauritsen.