Home Nyheder British Airways fylder 90 år

British Airways fylder 90 år

0
SHARE

Premiereflyvningen i 1919 gik fra London til Paris og kostede hvad der i dag ville svare til små 15.000 kroner. Siden British Airways fløjet flere end 1,2 milliarder rejsende verden over.

 

Onsdag den 25. august 1919 lanceredes verdens første daglige flyrute mellem London og Paris, trafikeret af Air Transport & Travel Ltd – en af British Airways forgængere.

 

”I årenes løb har British Airways spillet en vigtig rolle i flere historiske begivenheder. Vi fløj for eksempel de første flyruter til fjerne hovedstæder i det britiske imperiums tid, fløj Winston Churchill over Atlanten midt under Anden Verdenskrig og fløj dronning Elizabeth tillbage til Storbritannien da hendes far, Georg VI døde. Vi har konstant bidraget til ny udvikling i flybranchen og har ofte stolt transporteret vores hold indenfor forskellige sportsgrene hjem efter internationale mesterskaber. Vi har gennem alle årene støttet Storbritannien og det vil vi fortsætte med at gøre frem til vores hundredårsjubilæum og videre”, sagde British Airways bestyrelsesformand Martin Broughton i sin jubilæumstale.

 

British Airways markerer jubilæet på flere måder. Krystalproducenten Swarovski har lånt flyselskabet et gigantisk juvelprydet britisk flag til jubilæet. Det store kunstværk på 1,2 X 0,6 meter er prydet med over 126 000 Swarovski-krystaller og skal ophænges i ankomsthallen på Heathrow Terminal 5 i hele september.

Skrevet af Flemming Juul