Home Nyheder Brændstofmangel årsag til flykatastrofe

Brændstofmangel årsag til flykatastrofe

2
SHARE

crash-site-colombia_foreign_1-large_transdededsifil4jmjaxpgpd5kxqkm4rklcappyq5xdlz-aMeget tyder på, at mangel på brændstof lå bag flystyrtet i Colombia, hvor 71 personer omkom. Flyet brød ikke i brand ved ulykken, og kan være styrtet med tomme tanke.

En af piloterne siger på lydoptagelserne fra cockpittet, der er offentliggjort, at der ikke var mere brændstof.

De Colombianske myndigheder undersøger vragdelene ved nedslagsstedet i nærheden af byen Medellín. Først antog man, at det var elektriske fejl eller vanskelige vejrforhold, der var årsag til styrtet, blandt andet fordi besætningen oplyste om el-fejl i et nødopkald. Alfredo Bocanegra, chef for de colombianske luftfartsmyndigheder, sagde onsdag, at myndighederne ikke udelukker, at flyet var løbet tør for brændstof.

Den teori blev forstærket, dag lydindspilning fra et flyveledertårn er blevet lækket til medierne. Her hører man en pilot bede om hjælp til at finde en landingsplads og gentagne gange forklare, at man er løbet tør for brændstof.

Ved katastrofen omkom 71 passagerer, mens seks overlevede selve styrtet.

Nu skal de colombianske myndigheder rekonstruere flyets sidste rejse ud fra flydata og lydoptagelser fra cockpittet. De sorte bokse er fundet og tilsyneladende i god stand. Specialister fra Storbritannien, hvor flyet er bygget er til stede for at assistere.

De ’sorte’ bokse er fundet og tilsyneladende i god stand.
De ’sorte’ bokse er fundet og tilsyneladende i god stand.

2 COMMENTS

  1. Dette styrt er en næsten tro kopi af Avianca flight 52 som styrtede i 1990 i nærheden af New York.
    Meget trist :-((

Comments are closed.