Home Nyheder Bombardier testflyver sin CSerie

Bombardier testflyver sin CSerie

0
SHARE

bombardier_cseriesDen første testflyvning med selskabets CS100 er en milesten i Bombardiers indsats for at præsentere det første nye fly i denne størrelse i årtier.

Flyproducenten oplyse, at man havde en enkelt advarselslampe, der lyste under testflyvningen, men ikke af en karakter, der ville få piloten til at lande – selv med passagerer ombord.

Bombardiers commercial aircraft president Michele Arcamone oplyste på et pressemøde, at udviklingen af flyet har kostet 3,9 milliarder dollar – en halv milliard mere end oprindeligt forventet.

“Det fløj udmærket og er et meget, meget fint passagerfly”, sagde Bombardiers chef test pilot Ellis. Flyvningen varede 2½ time og blandt tilskuerne i lufthavnen var Martin Gauss, CEO for AiBaltic, som har bestilt 10 eksemplarer af den større CS300, som har plads til 130 passagerer. Han hæftede sig især ved flyets stilfærdige start.

Det Montreal-baserede Bombardier forventer god fortjeneste i den nedre ende af markedet, som i dag betjenes af Airbus og Boeing for fly til mellem 100 og 149 passagerer, hvor man hævder at være konkurrencedygtig på både brændstoføkonomi og støjbelastning.

CSerien har endnu ikke vakt større interesse blandt flyselskaberne og der er indtil nu kun afgivet ordrer på 177 fly, hvor Bombardiers mål inden driftstart næste år er 300 fly.