Home Nyheder Bjørn Kjos tryg ved Norwegians fremtid

Bjørn Kjos tryg ved Norwegians fremtid

1
SHARE
Bjørn Kjos.

Norwegians kraftige ekspansion er sket for lånte penge. Det gør lavprisselskabet afhængigr af at generere tilstrækkeligt med overskud hvert år for at kunne betale af på gælden, skriver business.dk.

Norwegians topchef Bjørn Kjos, der ejer 25% af selskabet, er ikke bekymret for en eventuel krise i flybranchen: ”Det, som sker i krisetider, er, at passagererne bliver mere prisfølsomme og går efter at få mest for pengene. Med mindre vi kommer til at se megen terrorisme, vil den globale vækst fortsætte. Det er jeg ret sikker på”.

Han frygter heller risikoen for en eventuel stigning i brændstofpriserne: ”Det bedste, man kan gøre for at sikre sig mod en høj oliepris, er at købe fly, der er brændstoføkonomiske. Stiger olieprisen meget, er der fly, som ikke kan tjene sig selv ind. Men vores fly er alle bedst i deres klasse hvad det angår”.

Norwegian havde i 2016 et overskud på 1.135 millioner norske kroner ud af en omsætning på 26 milliarder. Året før gav driften i et overskud på 75 millioner norske kroner, mens 2014 gav et underskud på 1,1 milliarder.

1 COMMENT

  1. Det er aldrig et godt tegn når øverste chef står frem og siger at de er trygge på fremtiden… Det plejer at betyde det modsatte!!!

Comments are closed.