Home Nyheder Billigst med Visa/dankort i udlandet

Billigst med Visa/dankort i udlandet

1
SHARE

Jyske Bank og Danske Bank har sat gebyrerne op, så det nu koster 50% mere at bruge Visa/dankort eller MasterCard i EU-lande og 33% mere uden for EU.

Alligevel er det fortsat billigere at bruge betalingskort i udlandet i stedet for at tage valuta med hjemmefra, siger Troels Holmberg, seniorøkonom i Forbrugerrådet Tænk.

Hvis man som kunde i en af de to banker køber en vare til 1.000 Euro på sit Visa/dankort på sin udlandsrejse, betaler man 7.547 kroner for varen, viser en opgørelse, som Mybanker har lavet for Ritzau Fokus. Priserne er fra 13. marts 2017. Hvis man i stedet vælger at hæve 1.000 euro i Jyske Bank hjemmefra, koster det 7.594 kroner, og i Danske Bank 7.604 kroner. Det er altså henholdsvis 47 og 57 kroner dyrere end Visa/dankort i udlandet.

Endnu dyrere er det at købe valuta i Forex, hvor 1.000 euro koster 7.648 kroner ifølge Mybankers opgørelse.

Den dyreste løsning er at hæve valuta på rejsedestinationen.

Troels Holmberg anbefaler altid at tjekke, hvilke gebyrer man betaler ved at bruge betalingskort i udlandet. I Sydbank, Nykredit Bank og Nordea koster det henholdsvis 1 og 1,5 procent af varens pris i Europa og resten af verden, når man betaler med kort i udlandet.

1 COMMENT

  1. Hvilke gebyrer kommer der på hvis man i en hæveautomat, hæver 1000 euro på Visa kort i udlandet ?

Comments are closed.