Home Nyheder Billigere at pendle over Storebælt

Billigere at pendle over Storebælt

0
SHARE

Storebæltsbroen_closeTransportminister Hans Christian Schmidt har bedt om en vurdering af konsekvenserne ved en pendlerrabat, og vil indkalde partierne til forhandlinger, skriver Fyens Stiftstidende.

Dermed følger han op på Venstres valgudspil, der lød på en pendlerrabat på 40%, men om besparelsen bliver på det niveau afhænger af de nye beregninger og partierne bag Storebæltsforliget.

Socialdemokraternes transportordfører Rasmus Prehn er positiv: ”En pendlerrabat vil øge mobiliteten og gøre det lettere at tiltrække arbejdskraft på begge sider af bæltet”. Til gengæld afviser han generelle takstnedsættelser.

Politisk ordfører for De Konservative, Mai Mercado, håber, at der kan findes penge til også at reducere taksterne for andre end pendlerne.

I Venstres valgudspil er planen af øge skattefradraget for at køre over broen og at nedsætte prisen på pendlerkortet fra 3.900 til 3.000 kroner.

Af et notat, som Fyens Stiftstidende har fået aktindsigt i, fremgår, at Sund & Bælt har vurderet, at pendlerrabatten kan betyde et årligt tab på 33-58 millioner kroner. Det kan hentes ind ved at forlænge gældsafviklingen på broen med fire måneder.