Home Nyheder Billigbusser henter kunder fra DSB

Billigbusser henter kunder fra DSB

0
SHARE

abildschou 888Discountrejser med bus mellem Jylland og Sjælland er blevet særdeles populære. I 2014 var der sammenlagt omkring 600.000 rejsende, der valgte en af de to selskabers billigbusser, og det er rekord.

”Vi tilbyder billetter til halv pris af DSB”, siger Thomas Hintze fra Rødbillet, som arrangerer busrejser på tværs af Storebælt til Magasinet Penge på DR1.

Mens en standardbillet med et DSB tog mellem Aarhus og København koster 412 med pladsbillet, kan en standardbillet i en af busserne fås for ned til 128 kr. på hverdage, skriver dr.dk.

Rødbillet har flerdoblet antallet af rejsende sidste år og er ifølge Trafikstyrelsens opgørelser oppe på 220.000 årlige rejsende. Selskabets direktør mener dog, at de har langt flere.

Rødbillet konkurrerer med Abildskou Busser, som kører fjernbusser under navnet 888. Også her melder man om fremgang: ”De seneste fem år har vi øget vores passagertal med 100.000”, siger Jes Abildskou. Begge busselskaber driver langtursbusser, som forbinder en række jyske byer med København. Typisk samles passagererne i Aarhus, hvor de så må skifte til andre busser.

”Halvdelen af de byer vi kører til har ikke togbetjening”, siger Jes Abildskou og nævner Haderslev og Ebeltoft som destinationer, hvor der ikke kører tog, men langtursbus til København.

Senere dette forår kommer der 888-busser til Herning. Tilsvarende vil Rødbillet åbne ruter til Thisted, Skive, Viborg og Esbjerg.

Ifølge DSBs kommercielle direktør Susanne M. Koch var der sidste år 124.000 færre, der rejste med DSB over Storebælt. DSB transporterede sidste år knap ni millioner passager mellem øst og vest.