Home Nyheder Billetpriser sætter historisk bundrekord

Billetpriser sætter historisk bundrekord

0
SHARE

Billetpriserne til de oversøiske destinationer er i bund som følge af international gældskrise og overkapacitet på det skandinaviske marked. For 2012 kan der ventes relativt billige flyrejser, med mindre flyselskaberne skærer drastisk ned i udbuddet af flysæder.

Flyselskaberne har sænket de oversøiske billetpriser til et historisk lavt niveau. Prisniveauet fra Københavns Lufthavn er nu op til 7% lavere end på samme tid i kriseåret 2009.

Prisfaldet er en konsekvens af svigtende efterspørgsel i fjerde kvartal. Flyselskaberne rapporterer over en bred kam om 15 – 20% færre forudbestillinger end året før.

Den laveste gennemsnitspris med afrejse i uge 48/2011 til de 10 oversøiske destinationer, der indgår i Dansk Flyprisindex, er faldet til 4.284 kroner, hvilket er næsten 7% lavere end i samme uge i 2009.

 

”Den kraftige ekspansion fra de mellemøstlige selskaber har betydet en voldsom overkapacitet i det skandinaviske marked. Det i kombination med svigtende efterspørgsel som følge af international gældskrise og finansiel uro er en giftig cocktail for flyselskaberne,” vurderer adm. direktør Ole Stouby fra Travelmarket.dk, der udgiver Dansk Flyprisindex.

Københavns Lufthavn har overhalet Hamburg som billigste lufthavn i Nordeuropa for oversøiske flyrejser. Der forventes også historisk lave flypriser på de interkontinentale destinationer et godt stykke ind i 2012.

Skrevet af Flemming Juul