Home Nyheder Betalt ferie også til nyansatte

Betalt ferie også til nyansatte

0
SHARE

ferie tablet star tourRegeringen vil nedsætte et udvalg, der skal komme med et forslag til en ny ferielov, der gør op med de nuværende regler for, hvor længe man skal vente på at få de feriepenge, man optjener, skriver Politiken.

I dag kan der gå helt op til 16 måneder fra en nyansættelse, før en lønmodtager kan få sine feriepenge udbetalt, fordi ferieåret løber fra maj til maj, mens optjeningen følger kalenderåret.

Det fik sidste efterår EU-Kommissionen til at åbne en sag mod Danmark, fordi den danske ferielov strider mod lønmodtagernes ret til fire ugers betalt ferie årligt.

Nu har regeringen efter kontakt med arbejdsmarkedets parter besluttet, at tiden er inde til en helt ny ferielov, siger beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen.

”Vi skal have et system, hvor man afvikler ferie parallelt med optjeningen. De, der umiddelbart vil mærke ændringerne, er især de nyuddannede og folk, der skifter job”, siger han.

DA og LO er mere forbeholdne over for en ny ferielov. Arbejdsmarkedsorganisationerne mener, at den nuværende lov fungerer udmærket, men har forståelse for, at man bør ændre loven af hensyn til EUs regler.