Home Nyheder Flyselskab forbyder enlige mænd at sidde ved siden af børn

Flyselskab forbyder enlige mænd at sidde ved siden af børn

0
SHARE

Den specielle fremgangsmåde er kommet frem efter at en mandlig passager har henvendt sig til avisen New Zealand Herald med sin beretning. På en flyvning med selskabet i New Zealand henvendte en stewardesse fra Qantas sig til manden og meddelte ham, at han skulle bytte plads med en kvindelig medpassager i det i øvrigt fyldte fly. ”Da jeg fik ordren blev jeg så chokeret, at jeg simpelthen bare gjorde som jeg fik besked på” forklarer den 37-årige familiefar til avisen. Han beretter, at hele episoden var yderst ubehagelig for ham, fordi flypersonalet med ordren åbenlyst insinuerede, at man var nervøs for at manden skulle have kriminelle hensigter med sin mindreårige sidemand. Den mandlige passager har siden modtaget den forklaring fra Qantas, at selskabet blot ønsker at ”forebygge uheldige situationer” med sin politik, som er fast gældende på alle flyvninger.

En talsmand fra Qantas bekræfter, at selskabet har som fast policy ikke at tillade mandlige passagerer, som rejser alene, at sidde ved siden af mindreårige børn. Talsmanden vil dog ikke bekræfte, at politikken er indført, fordi man anser de mandlige passagerer for at udgøre en generel fare for børnene: ”Det har vi aldrig sagt” siger talsmanden.

Sagen er nu bragt op politisk i New Zealand, hvor flere politikere betegner reglen som diskriminerende og ”et brud på menneskerettighederne: ”Det er forkert at antage på forhånd, at mænd ikke er til at stole på, blot fordi de bliver sat ved siden af dem, og kun fordi de rejser alene” udtaler et parlamentsmedlem til avisen.

Skrevet af