Home Nyheder Bangkok mister sine turister

Bangkok mister sine turister

0
SHARE

Ifølge den australske avis Sydney Morning Herald laver hotellernes kunder alternative arrangementer med hensyn til møder, bryllupper, konferencer og ferier, skriver politiken.dk.

 

Hotelbelægningen faldt i oktober til 60%, hvor den for et år siden lå på 75%, fortæller direktør for Thailands hotelsammenslutning, Prakit Chinamourphong.

Han venter, at også november bliver dårligere end sidste år og regner med en belægningsprocent på 70, hvilket er 15 procentpoint under november sidste år.

 

Turisternes tilbageholdenhed sker, selv om oversvømmelserne ikke har ramt byens hovedområder for shopping – Sukhumvit og Rachaprasong.

 

Piyaman Tejapaibul, der er talskvinde for Thailands turistråd, kan ikke komme med en vurdering af det tab, man lider på grund af svigtende international turisme. Der tabes på indtægter fra grupperejser, som forsvinder. Kinesere, der dropper deres ferie og at rejsevejledningerne er blevet skærpet i lande som Australien, Japan, Singapore, England og Danmark, der advarer mod rejser til den thailandske hovedstad.

 

Flyselskaber mærker også faldende interesse. Direktør i Thai Airways, Piyasvasti Amranand, siger, at ingen har lyst til at komme, når rejsevejledningerne er skærpet i så mange lande. All Nippon Airways og Cathay Pacific har skåret i sine afgange til Bangkok.

Skrevet af Flemming Juul