Home Nyheder Bagende sommer sætter ild på Spanien

Bagende sommer sætter ild på Spanien

0
SHARE

natural-disaster-photography-2-500x593Efter den varmeste måned i moderne spansk historie raser skovbrandene nu flere steder og tvinger indbyggerne på flugt.

”Vinden får ilden til at sprede sig lynhurtigt, og det har tvunget os til at evakuere byen Hoyos”, siger José López Santana fra Røde Kors til spansk radio.

Ud over Hoyos er også andre byer i Sierra de Gata-bjergene blevet rømmet, da de anses for truede af ild eller røg. Brandene i region Extremadura mistænkes for at være påsatte, og tusinder i regionen har måttet forlade deres hjem. 330 brandmænd kæmper mod brandene, som har forvandlet 5.000 hektar til forkullet ødemark. På den anden side af grænsen i Portugal skønnes 80% af landet at være ramt af ekstrem tørke og her anses risikoen for store brande at være sandsynlige, skriver travelmarket.se.

I Murcia på østkysten, raser flere brande. Ifølge lokale medier er det lynnedslag, som ligger bag brandene.

Vejrmyndigheden Aemet har udpeget juli til den varmeste måned i spansk historie, med en middeltemperatur på 26,5 grader. Den tidligere rekord lød på 26,2 grader, sat i august 2003. Den højeste temperatur er målt i Córdoba, som havde 45,2 grader den 6. juli.